Catwoman's Agenda

30.05.2009., subota

Alternativna veterina u rukama amatera - eksperimenti i iskustva, 1. dio

Ovaj tekst i njegov nastavak posvećujem blogoprijatelju @MiTi, jer je u komentaru na poslijednji post inzistirao da želi novi sadržaj na ovom blogu belj . Nadam se da će mu tematski biti interesantan, obzirom na njegov izrazit interes za različita nova znanja cool ( u koja me i osobno uputio nevjerojatno informativnim i raznolikim izvorima na svom blogu thumbup ) i osobite simpatije prema našem dragom 2. denzitetu kiss .

MiTo-vi posjetitelji, gdje sam se kao komentator prisutna poslijednjih pola godine, već znaju da zadnjih 8 godina živim sa suprugom i velikom skupinom mačaka - trenutno ih je 26, a ukupno ih je kod nas tijekom tog vremena živjelo oko četrdeset ... kažem to da otprilike steknete dojam o brojnosti skupine unutar koje je bio velik broj pacijenata, zbog činjenice da nam je većina tih ljupkih stvorenja stigla u vidu napuštene, odbačene mladunčadi ili lutalica, oslabljenog imuniteta, mnogi od njih već i teško bolesni.

Radi se o amaterskom, tzv. popularnoznastvenom tekstu medicinske tematike, pa koga to ne zanima, neka giba dalje na nešto zanimljivije mah . A tko se želi preventivno interesirati za moguće alternativno liječenje svojih ljubimaca, možda i izdrži do kraja ... zijev.


Homeopatski pripravci

Po preporuci prijateljice koja je završila studij homeopatije, te me povezala s predstojnikom katedre za holističku medicinu Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, prof.dr.sci. Župčićem, koji me savjetovao za izbor preparata, najprije sam krenula s homeopatskim pripravcima za dvoje mojih mačaka kojima je dijagnosticirana hipertrofična kardiomiopatija ( genetski uvjetovano progresivno deformiranje srčanih klijetki - zadebljanje, koje mijenja vrtloženje krvi u srcu, uslijed čega dolazi do oštećenja trombocita, što stvaraju ugruške, koji pak uvjetuju srčani/ moždani udar ili tromboemoliju - najgore ), a nakon što im je brat iz istog legla preminuo od srčanih problema potenciranih opstipacijom, tj. zatvorom stolice. Tu se radilo i o pojačanom radu štitne žlijezde, koji takođe doprinosi otežanom radu srca i daljnjim deformacijama.

Braco i seka dobivali su 3 godine kombinaciju homeopatskih vibracija ( srce, hipertiroidizam, stres ) u pilulicama otopljenim u vodi, koje su rado uzimali pijući otopinu iz šprice, nakon što im je trebalo kraće vrijeme da se naviknu piti na taj način. Inače, tko ima jednu ili manji broj životinja, pilulice može otopiti u vodi koju uobičajeno piju, pa ni ne osjete, jer pilulice gotovo nemaju nikakav okus, samo nježno sladak, a to i djeci i životinjama jako odgovara.No, kako se radi o progresivnoj, genetski uvjetovanoj bolesti, i oni su otišli vrlo mladi, s 4 godine starosti, ali ipak na čuđenje liječnika veterine što su tako dugo uspjeli poživjeti nakon utvrđene dijagnoze. Prvi brat, bez terapije je otišao s ovog svijeta u dobi od 1,5 godina, potaknut bolešću koja inače zdrave mačke ne ugrožava po život, ukoliko se pravodobno liječe ( kao što je on i bio liječen).

Da vas dalje ne opterećujem detaljima, samo ću navesti ostale bolesti kod kojih sam primijenila isključivo homeopatske preparate i pomogli su, često puta i bez stručne dijagnoze, jer u mom gradu ne postoji specijalizirana ambulanata za male životinje, a ostali veterinari su većinom na terenu i uglavnom nedostupni. Obzirom na učestalost bolesti zbog velike populacije, za svako malo putovati na udaljenosti od 15 do 50 km je nemoguće ( životinjama je takođe to velik stres ), tim više kad se uvjerite da neki od veterinara baš i ne znaju svoj posao ili se ne trude, jer im je stalo samo do novca, pa vam upropaste jednog, pa drugog mačka... i više se bojite otići u takvu ambulantu, tako da sada za teže slučajeve isključivo idemo jednom provjerenom liječniku privatniku u Zagreb. Tijekom tih bezbrojnih posjeta stekne se i neko iskustvo, a korisna je i dobra literatura ( V. Pezo: "Tko je mačka ?" ; B. Foggle : "Što je s mojom mačkom ?", obje dobavljive u Svijetu ili Mozaiku knjige )

Evo, dakle, tih homeopatski uspješno tretiranih problema, uz gore navedene : flegmona ( otečena šapica uslijed ugriza, inficirana, s visokom općom temperaturom ), gastroenteris ( upala želučane sluznice i sluznice crijeva, takođe s visoko općom temepraturom... ) , upala mjehura, gnojni apscesi, proljev, upala pluća, začepljeni sinusi ( kod rinotraheitisa, tu su dobivali i jake antibiotske injekcije ... o kombiniranom liječenju odmah u nastavku ), kronična upala oka, povećana prisutnost uree u krvi ( uslijed konzumacije brojnih standarnih lijekova koji su smanjili funkciju buburega), infekcija usne šupljine i zubnog mesa, karijes.

Neke homeopatske preparate koristila sam i u kombinaciji sa standardnim lijekovima, kao kod spomenute zaraze rinotraheitisom ( upala dišnog sustava, začepljeni nosevi, jako visoke temperature ), gdje su mice dobivale po jednu ili čak dvije injekcije različitih, ali komplementarnih standardnih antibiotika ( Synulox, Enroxil ) i uz to homeopatski pripravak koji im je značajno olakšavao tegobe disanja ... ovdje napominjem kako je infekcija bila takva da je antiinfektivni homeopatski preparat koji sam odabrala bio preslab i moralo se ići na žestoku kombinaciju klasičnih antibiotka ( da ne bi mislili kako sam protiv klasične medicine / veterine... naprotiv, ja sam za optimalan izbor u datom trenutku, bez obzira o kojem sustavu liječenja se radi i za sve moguće kombinacije...)

Isto tako sam postupila kada se radilo o trovanju nervnim otrovom ( simptomi kao kod epilepsije... veterinar je stoga dao fenobarbiton za slučaj epilepsije i atropin sulfat za slučaj trovanja, a kada smo opet došli nakon 6 sati s jednim drugim mačkom identičnih simptoma, bilo jasno da se radi o trovanju... možda pužomor ili sl. ), najprije sam dala kombinaciju zvanu „paramedic rescue“, nije pomoglo i hitno smo otišli veterinaru ( srećom je jedan divan mladi liječnik bio dežuran, inače nas drugi u 2h u noći ne bi primili ), gdje je dobio navedeno i kod kuće se ubrzo smirio. Drugog macana s istim simptomima odmah smo vodili na injekcije, jer smo znali da tu homeopatija ne pomaže, ali - nakon što je dobio terapiju nikako da se doma smiri, već smo ga htjeli opet voditi u ambulantu, no onda mu odlučih dati taj „paramedic rescue“ za svaki slučaj, što je lakomo pio.... i ubrzo se smirio. Zaključila sam da je atropin sulfat odradio svoje kao antidot, tj. poništio djelovanje otrova, ali je taj homeopatski „paramedic rescue“ brže doveo organizam u stanje ravnoteže.

Zato bih jako voljela kada na studiju veterine studenti ne bi samo slušali kolegij o holističkom liječenju, nego i zaista kasnije u praksi koristili sve raspoložive prirodne i sintetske preparate . ( Mislim da je tu u priči farmaceutski lobi, ali ne bih dalje u digresiju .)

Važna napomena: primjetila sam da se zbog nekog razloga potiru homeopatski i kemijski / standardni antibiotici, te ih se NIKADA NE SMIJE DAVATI ISTOVREMENO ! Ako želimo prijeći s jednih antibiotka na druge ( ako prvi ne djeluju ili imaju štetne poslijedice ), treba pričekati da prođe vrijeme djelovanja prvog, jer u slučaju njihovog kontakta dolazi do pogoršanja stanja. Zašto ...? Mislim da to još ne zna nitko ili rijetko tko. Naime, način na kojih homeopatski preparat djeluje nije precizno poznat, zna se da se preko okusnih stanica informacija s lijeka prenosi na živčani sustav, koji onda tu informaciju / vibraciju proslijeđuje do mozga, a ovaj upućuje na oboljelno mjesto, potičući tako prirodan proces samoiscjeljenja.

Meni najintriganije djelovanje homeopatije jest djelovanje na imunitet i emocije:

Evo tih dvaju slučajeva :

1. Kombinacijom homeopatskih pilulica Immunity+Nutrition, otopljenim u vodi, dva mjeseca doslovno sam "hranila" jednu mladu mačku što se počela tjerati i potpuno izgubila apetit - pojela bi doslovno dnevno najviše 2-3 komadića dehidrirane hrane ( veličine zrna graška ), a cijelo vrijeme parila se sa susjedovim mačkom koji je bio zaražen šugarcem. Nevjerojalno da se nije zarazila, jer ponekad i najmanji kontakt omogućuje prijenos tog opakog nametnika, jedino ako je imunintet fantastičan, to se ne može dogoditi.
Još više sam se u to uvjerila par godina kasnije, kada je skupinom naših mačaka zavaladala epidemija tog šugarca nakon što smo udomili jednu kao kostur mršavu, od upale očiju oslijepljenu mačku, koja je bolovala i od tog kožnog nametnika, te stoga bila u karantetni, a vet. nas uvjeravao da je nakon 4 tjedna terapije izliječena .. no, ona se i dalje češala ... i to su bile moje početničke greške da slušam "stučnijeg" ( umjesto svoju logiku i zapažanje ), pa sam ju premjestila iz garaže u kuću, k ostalima. Od njih tadašnjih deset, samo se dvoje nisu zarazili, ali su takođe bili na preventivoj terapiji. Naravno, tada im nisam davala taj homeopatski preparat, mislila sam da je dovoljno to što kvalitetno jedu. Očito sam pogrešno mislila, no, eto - to je barem još više dokazalo učinkovitost homeopatske kombinacije preparata za povećanje otpornosti organizma.

2. Jedna dolutala ženka ponašala se vrlo agresivno prema ostaloj skupini mačaka i to u toj mjeri, da sam ju morala držati na uzici i šetati na povodcu kao psa, inače bi vrebala ostale mačke i napadala ih ugrizom za vrat, od čega bi se žrtvama razvila strašna infekcija ( na mačjim zubima ima užasno puno bakterija ) i redovito su završavale na terapiji injekcijama antibiotika. To je osobito eskaliralo kada se omacila i tako mislila da štiti potomstvo. Jadnicu sam po cijele dane privezivala na kojekakva mjesta po dvorištu da bude vani s dječicom, a u kući je noću bila vezana dugom uziom za radijator, gdje bih joj smjestila i posudu s pijeskom. Bilo je neizdrživo i njoj, i meni, i malenima... Onda se sjetih nekog teksta iz časopisa gdje su se spominjali homeopatski pripravci koji djeluju kod poremećaja emocija u životinja ( tzv. Bachove kapi ) i odabrala onaj protiv agresivnosti, zvan cherry plum ( crvenolisna mirobalama ) .
Tia je dobila jednu dozu i ubrzo se umirila, jer joj je porasla tjelesna temperatura na 39,5 stupnjeva ( normalna je 38,5 ) i samo je ležala. Pokušali smo s antibiotskim injekcijama, ali temp. nije ni rasla, ni padala. Nakon 5 dana odustasmo, a njoj tada nakon 2 dana padne temp. na normalu i ponaša se normalno, nikog ne napada.( Sjetila sam se da jednokomponentni homeopatski pripravci ponekad znaju izazvati privremeno pogoršanje ili pojavu neugodnih simptoma, što je u biti dokaz da djeluje. I kod njih postoji pravilo doziranja da se na početku da samo jedna doza, zatim promatra i čeka, te po potrebi reagira dalje. ) Tjedan dana Tia je bila mirna, no onda ju je opet počelo hvatati agresivno ponašanje...odmah je dobila drugu dozu, smirila se i tako je ponovno jedno tjedan - dva bila o.k ... pa je opet počela pokazivati znakove agresivnosti. Uslijedila je i treća doza pripravka, s istim poslijedicama ... nakon nekog vremena i četvrta.I poslije te četvrte doze Tia je definitivno emocionalno ozdravila. Nije baš bliska s drugim mačkama, tu i tamo se poigra s kćerkom, sinove pozdravi njuškanjem, a ostale radije lagano zaobilazi i više nikog ne napada, naprotiv, oprezna je i bojažljiva. Mislim da je njena agresija zapravo bila izraz ogromnog straha pred velikom grupom nepoznatih mačaka.

Na ovaj način moglo bi se pomoći brojnim životinjama koje su prošle puno stresova....npr. mnogima uslijed toga lupa srce. Tu smo imali dva slučaja proganjanih mačkica, gdje je homeopatska kombinacija protiv stresa i palpitacija pomogla nakon tjedan do mjesec dana, ovisno o težini slučaja.

Homeopatski lijekovi za kućne ljubimce u inozemstvu upotrebljavaju se već dosta dugo, postoje i specijalizirane homeopatske ambulante za njih ( u Berlinu prije nekoliko godina ih je bilo preko 30 ), a čitala sam u novinama prije par godina da postoji i jedna takva ordinacija u Zagrebu.

U Velikoj Britaniji tako se ponegdje liječe i krave, osobito od mastitisa ( upala dojki ), jer kako ti lijekovi ne djeluju niti na meso niti mlijeko, nema gubitaka u proizvodnji.
Inače, poznato je kako je u toj državi ovaj sustav liječenja uključen u sklop humanog zdravstvenog osiguranja, pa pacijent bira želi li se liječiti homeopatski ili klasično.


- 09:03 - Mijau / frrr / khhh ... (12) - tac-trac - hop!

27.05.2009., srijeda

TM i kolektivna svijest

Kako se jučer na borgman.blog zahuktala mala politička debata, u koju sam se uključila i nekim tzv. „alternativnim“ idejama, prenosim nešto stariji tekst s vecernji.hr o tematici koju kao komentator spominjem na tom blogu, obzirom da su te informacije još uvijek vrlo slabo poznate i prisutne u medijima, a smatram da je neobično važno biti obaviješten o takvim realnim i blagotvornim mogućnostima djelovanja na ljudsko društvo.

Pogled s ruba znanosti

Piše: Krešimir Mišak

Prvi koji je prepoznao i dao neko tumačenje kolektivne svijesti čovječanstva bio je Karl Gustav Jung, švicarski psihoanalitičar, koji je definirao pojam “arhetipova”, najdubljih obrazaca u ljudskoj svijesti, zapravo podsvijesti, čijim se pokretanjem u masama može postići potpuna predanost, čak i moralno neprihvatljivim idealima. Jung se bavio i tamnim dijelovima ljudske psihe, koju je nazivao “sjenom”, a njome je tumačio i neprihvatljive, nasilne i prljave postupke, inače netipične za normalna čovjeka, ali i cijele narode ili veće grupacije. Prepoznao je oblike kolektivne svijesti kod nekih plemena i situacije kada ona dominira sviješću pojedinca, odnosno kada je u hijerarhiji razmišljanja važnija od njega, što je određeno potrebama opstanka.

Puno konkretnije dokaze od psihoanalize pružili su eksperimenti poput onoga koji je u ljeto 1993. u Washingtonu organizirao dr. John Hagelin, ugledni američki fizičar i član komisije za atomsku energiju. Njegova je svrha bila smanjiti broj zločina u jednome od najopasnijih gradova na svijetu. U tom najvećem ikad napravljenom sociološkom eksperimentu sudjelovalo je 4000 volontera iz 82 zemlje. Oni su trebali svojim kolektivnim skladom, tj. umirujućim učinkom zajedničke transcendentalne meditacije pridonijeti poboljšanju situacije na području Washingtona.

Eksperiment je proveden vrlo pažljivo. Predviđanja o smanjenju broja zločina napravljena su već prije uz pomoć tiska i neovisnog odbora za nadgledanje projekta koji se sastojao od 27 najuglednijih američkih znanstvenika, istraživača i sociologa, a predviđeno je da će se broj zločina smanjiti. Tijekom iduća dva mjeseca broj zločina se zaista smanjio, čak 25 posto. Rezultati tog vrlo temeljitog istraživanja, pri kojemu su korištene FBI-jeve statistike o zločinima, objavljeni su u lipnju 1999. u publikaciji “Social Indicators Research”. U studiji su skupljena 43 slična napravljena eksperimenta koji dokazuju moć kolektivne meditacije da smiri nasilje i smanji broj zločina.

Kao nastavak istraživanja sličan je pokus s tehnikom transcendentalne meditacije napravljen i sa skupinom ljudi u Izraelu. Eksperimentom je trebalo ustanoviti hoće li mala skupina ljudi koja meditira imati velik utjecaj na konflikt u susjednome Libanonu. Grafikoni istraživanja pokazali su da je u danima kad su meditacijske grupe bile najveće i kad je umirujući utjecaj bio na maksimalnoj razini i te kako poboljšana situacija. Osjetno je smanjen broj mrtvih i ozlijeđenih u ratu te je ponovno osjetno poboljšana situacije između zaraćenih strana.

Hagelin je izračunao kako je vjerojatnost da je ova korelacija između broja osoba koje su sudjelovale u meditaciji i smanjenja nasilja samo statistička pogreška – zanemariva. Ta statistički važna studija, koja dokazuje da je kolektivnom meditacijom moguće smanjiti nasilje i spriječiti sukobe na ratom pogođenim područjima objavljena je u časopisu “The Journal of Conflict Resolution” na Sveučilištu Yale.
Taj je eksperiment na Bliskom istoku ponovljen sedam puta kako bi se vidjelo hoće li i dalje davati pozitivne rezultate. Svih sedam puta je za tih eksperimentalnih intervencija došlo do drastična smanjenja nasilja. Broj mrtvih je tijekom tih dana smanjen 80 posto, a broj ozlijeđenih 78 posto. Vjerojatnost da je sve to puka slučajnost ili neka statistička pogreška manja je od 1:10 000 000 (jedna prema deset milijuna). Hagelin je istaknuo da se u sociološkoj znanosti, pa čak i u fizičkim znanostima, vrlo rijetko događa da se nešto može potvrditi s tolikom sigurnošću te da je to možda najbolji ikad demonstrirani sociološki fenomen u povijesti sociološke znanosti.

Maharishi Mahesh Yogi, suvremeni fizičar i filozof, u svojoj teoriji rata i mira kolektivnu svijest nije smatrao samo zanimljivim predmetom istraživanja, već temeljem mnogih velikih, ali i malih događaja u našim životima. Njegova je temeljna teza da svakodnevno kršenje zakona prirode brojnih pojedinaca uzrokuje nakupljanje stresova u individualnoj i kolektivnoj svijesti, zbog čega u konačnici nastaju i ratovi. To je i razlog zbog kojeg je smislio tehniku transcendentalne meditacije (TM) i tehniku TM-sidhi, poznatu i kao jogijsko letenje (u kojoj meditanti prekriženih nogu odskaču sa strunjača, naizgled prkoseći gravitaciji), kako bi poništio stres koji smatra osnovnim uzrokom svih društvenih sukoba.

Dok razbijamo glavu i smišljamo eksperimente kako bismo pokušali dokazati postoji li svijest kolektiva ili ne postoji, Maharishi tvrdi da je svaka vlada u svijetu, bez obzira na politički sustav, samo zrcalo kolektivne svijesti države koju predstavlja. Zapravo, ne upravlja vlada državom, nego vladom upravlja kolektivna svijest zemlje te zbog toga vlada može reagirati samo na situacije koje su stvorene stanjem kolektivne svijesti. Cjelokupna povijest bilježi razočaravajuće neuspjehe država i vlada da, uza svu svoju moć, bogatstvo, iskrenu volju i dobru namjeru najblistavijih umova, uklone probleme i ratove iz života svojih građana. To pokazuje da događajima upravlja nešto što nisu prosudbe političara. To nešto jest, prema Maharishiju, kolektivna svijest.

U četrdesetak socioloških eksperimenata utvrđeno je kako je dovoljno da u društvenim zajednicama tehniku transcendentalne meditacije prakticira 1% pučanstva da bi se postigao učinak na smanjenje stresa i napetosti u kolektivnoj svijesti i, posljedično, nasilja uopće.

No, dovoljan je tek kvadratni korijen od 1% populacije nekog područja ili Zemlje ako se skupno prakticira napredna TM-sidhi tehnika, tj. jogijsko letenje. Bez obzira na to o kojoj je od dviju spomenutih tehnika riječ – taj je efekt nazvan “Maharishijevim učinkom”.

“Maharishijev učinak” potvrđen je vrlo visokom statističkom značajnošću u nizu eksperimenata. Sve su to bili tzv. dvostruko slijepi pokusi, što znači da su podatke prikupljale i sređivale nezavisne ustanove, a osoblje koje je proučavalo i izračunavalo ukupne indekse parametara nije bilo informirano o osnovnoj hipotezi pokusa ni o datumima eksperimentalnih razdoblja. Oni su potvrdili Maharishijevu hipotezu i postojanje kolektivne svijesti. Maharishi je tu hipotezu postavio na temelju stare vedske znanosti koja svijest shvaća kao jedinstveno polje koje leži u temelju individualne i kolektivne svijesti, a ljudskom je iskustvu dostupno kroz meditaciju.

Evo još nekoliko brojki za kraj: ukupno je na više od 200 sveučilišta i istraživačkih institucija u 30 zemalja provedeno više od 500 znanstvenih studija koje su se bavile TM-om i TM-sidhi tehnikom, a studije o Maharishijevim tehnikama tiskane su u više od 100 vodećih znanstvenih časopisa i sabrane u pet debelih tomova.



Na žalost, ne znam još aktivirati linkove na blogu, pa ako želite vidjeti fotografije i komentare ( moj je onaj s nickom jodjimbo ), morat ćete se malo više potruditi :

http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/3195399/index.do

- 01:57 - Mijau / frrr / khhh ... (19) - tac-trac - hop!

26.05.2009., utorak

Zašto su nam životne okolnosti baš takve ?


Često sam se to pitala ... godinama ... i tako tijekom vremena malo po malo, tragajući i razmišljajući, pronalazila odgovore. Najpotpuniji i meni najuvjerljiviji bio je onaj što sam kao identičan pronašla kod tri specifično iskusne i nadarena osobe, a uz to doživjela ga kao fino korespondirajućim sa svojim unutarnjim instrumentom za prepoznavanje Istine...

Radi se o odgovoru i iz knjiga : U zagrljaju svjetlosti ( Betty Eady ) , Život na onoj strani ( Slyvia Brown ), Kod kuće s Bogom ( Neale Donald Walsh ).

Jedna od autorica spomenutih knjiga dva je sata provela u stanju kliničke smrti, druga je vidovnjakinja s mogućnošću astralnih putovanja u “druge svjetove”, a autor je osoba koja je razvila sposobnost komunikacije s najdubljom razinom sebe: Bogom. Svi oni, na različite načine, došli su do sličnih ili identičnih saznanja. Zanimljivo, zar ne ? Evo o čemu se zapravo radi…

Svima su nam već dobro poznate priče o tunelu, svjetlosti i bićima koja nas dočekuju na kraju tog puta. No, što onda ?
Ugodan odmor i prilagodba na nove uvjete, koje si svatko stvara prema vlastitoj želji… a nakon toga: detaljan pregled prošlog života na Zemlji , do u najmanje tančnine, gdje uviđamo greške, te odabiremo odgovarajuće okolnosti u slijedećem životu na našem planetu ( ili nekom drugom - da, možemo se inkarnirati i kao svemirci !!! ) kako bismo te greške ispravili pravilnim postupanjem u tim novim, pomno predviđenim i odabranim okolnostima. ( Odatle ponekad proizlazi onaj naš misteriozni deja - vu, iz proživljavanja naših života unaprijed. ) Dakle, nitko nam ne sudi, nego se prosuđujemo sami i “kažnjavamo” izborom nove šanse za evoluciju. Autori knjiga kažu da nas i najmanja sitnica propusta činjenja dobrog djela navodi da se vratimo na usavršavanje… npr. ako nismo pomogli nekom izgubljenom kućnom ljubimcu da se vrati kući i sl.

Novi povratak takođe nije obavezan u određeno vrijeme, nego je stvar osobne procjene i želje. Uglavnom, kada nam dojadi beskrajno uživanje u blagodatima “raja”, stvaranog vlastitom imaginacijom… i zaželimo se dobrog, starog adrenalina , dostupnog samo u uvjetima tegoba i nedaća tjelesnog života. Ali - sjetimo se: tegoba i nedaća izabranih vlastitom voljom, a sve u svrhu svog osobnog rasta i ispunjenja. Tu se često dogovaramo sa ostalim, obično dobro poznatim dušama kako ćemo i što ćemo opet zajedno "dolje na Zemlji", tko preuzima koju ulogu. To me tako podsjeća na onu Shakespeareovu: “Cijeli život je pozornica, a svi muškarci i žene samo glumci, koji imaju svoje ulaske i izlaske .” Samo što scenarij pišemo mi, a režiju i produkciju preuzima vrhovna kozmička inteligencija / Bog .

Kako težina životnih okolnosti ne proizlazi iz neke karmičke krivnjenego vlastitih duhovnih ambicija, autori navode da si obično starije, zrelije duše odabiru velike i brojne probleme, dok one mlađe idu putem manjeg otpora, školovanjem u lakšim okolnostima. Ponekad zrele duše znaju malo preambicioozno pretjerati s izborom situacija, pa ne uspiju izdržati pritisak i rješenje nađu u samoubojstvu…no, ni to nije nikakva frka…, Bog sve razumije, pa opet imamo šansu modificirati “školske planove” i malo “rasteretiti studij”. I, naravno, prethodno se odmoriti koliko god to želimo… ( Iznošenjem te informacije ne promovira se samoubojstvo, nego se samo želi maknuti vječita besmislena religijska stigma s tog često puta opravdanog postupka.) Dakle, nakon što napravimo taj svoj plan, timovi duhovnih stručnjaka ih pomno pregledaju, savjetuju nas da ga malo pojednostavnimo, mi nećemo, pa nećemo… i onda nam oni puste na volju, a priča završi uglavnom prema njihovim predviđanjima .

Naravno, na tom našem putovanju zemaljskim životom duhovna bića uvelike pomažu, i kada tražimo i kada ne. No, pomoć može biti samo u skladu s našim prethodnim odabirima, znači vrlo selektivna i uglavnom minimalna, baš onoliko koliko učitelj pomaže učeniku riješiti neki zadatak: ukazuje na grešku, daje neki mig pri izboru, ali 99% posla učenik treba obaviti samostalno. Velika čuda su iznimke koje potvrđuju pravilo, a i takvih nađe.

…...................................................................................................................................................................................

I za kraj još malo o religijama: postoje zato da usmjeravanju ljude ka duhovnosti, ljudi im pristupaju u skladu sa svojim duhovnim statusom, a tijekom evolucije ih mijenjaju dok ne pronađu svoj krajnje osobni pristup. Kao što je u indijskom svetom spisu Bhagavad Giti ( pandan naše Biblije ) Krišna (Bog) rekao Arđuni (čovjeku): “Ostavi sve religije i dođi k Meni.”


- 12:34 - Mijau / frrr / khhh ... (10) - tac-trac - hop!

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2016 (1)
Srpanj 2015 (1)
Lipanj 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (2)
Ožujak 2015 (6)
Veljača 2015 (2)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (3)
Rujan 2014 (1)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (2)
Travanj 2014 (2)
Veljača 2014 (1)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (2)
Listopad 2011 (1)
Lipanj 2011 (4)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (2)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Veljača 2010 (5)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (6)

Opis bloga

Linkovi